Kata SASZET (n. la 18 iulie 1993, Târgu Mureș, jud. Mureș) este studentă a Facultăţii de Chimie și Inginerie Chimică, în cadrul Universității ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca și absolventă a Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”, Târgu Mureș (2008-2012).
Deși este reprezentanta secţiei de chimie, anul IV, în anii de școală a fost interesată de matematică, fizică și mai ales literatură. A obținut premii la faza județeană a olimpiadelor de matematică, fizică și chimie, precum și rezultate la concursuri internaționale de matematică. A câștigat premiul întâi la faza națională a olimpiadei de literatură maghiară și premiul III, la faza internațională în 2009. În 2009 a participat la training-ul organizat de Uniunea Jurnaliștilor Maghiari din România și a obținut o diplomă de elev-jurnalist. În anii de liceu, timp de trei ani a fost redactor-șef al radioului „Trans Bolyai”. În 2012 a obținut premiul II la Concursul profesional de Chimie „Candin Liteanu” organizat de Facultatea de Chimie și Inginerie chimică.
În 2012 – 2014 și-a început cercetarea științifică în grupa de cercetare Materials for Environmental Applications. A participat la Conferinţa Internaţională de Chimie, edițiile XIX, XX și XXI, unde, în 2015 a câștigat premiul I, precum și la Conferința Științifică a Studenților din Transilvania, edițiile XVII și XVIII, unde a obținut premiul I, respectiv premiul III. În 2015 a apărut primul articol ștințiific în care este coautor. Articolul este publicat în revista Materials Science in Semiconductor Processing, titlul articolului fiind ”Preparation of TiO2/WO3 composite photocatalysts by the adjustment of the semiconductors’ surface charge”.
Din noiembrie 2012 este membră a Uniunii Studenţești Maghiare din Cluj (KMDSZ) și a Organizației Tinerilor Chimiști Maghiari din Cluj-Napoca (KOMIX), iar din noiembrie 2013 este președinta Organizației Tinerilor Chimiști Maghiari din Cluj-Napoca.
Proiectul pe care îl va desfășura în anul universitar 2015-2016 pentru CSPA se numește „Fotocataliza în ajutorul comunităților supuse segregării sociale” (în colaborare cu Hampel Boglárka, Erös Réka, Szabó Emerencia și Timar Rita).