Iordache Florin-Alexandru (n. 4 ianuarie 1988, Târgoviște, jud. Dâmbovița) este student masterand la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai în cadrul programului de master producție film documentar în limba engleză. Deasemenea este absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București și a urmat cursurile programului de master sisteme informatice integrate din cadrul aceleiași facultăți, în prezent având de susținut lucrarea de dizertație.
Deși a lucrat în cadrul companiei IBM România timp de aproape 5 ani de pe poziția de IT Specialist și Data Specialist, fiind implicat în proiecte de anvergură pentru clienți cum ar fi Ing Belgia, Loreal Paris, Galeries Lafayette, Alpha Bank, Oficiul de Taxe și Impozite din Olanda, AMS-Serviciul de Angajări Publice din Austria, Reale Mutua Assicurazioni, pasiunea lui numărul unu rămâne filmul, ceea ce l-a determinat să renunțe la o carieră sigură și promițătoare în domeniul IT.
Este unul din cei 20 de tineri selectați de ENRS-European Network Remembrance and Solidarity , organizația internațională pentru memoria istoriei recente din Europa de Est cu sediul în Polonia să participe în anul 2014 la campania Freedom Express, pentru a celebra 25 de ani de la căderea Cortinei de Fier, ocazie cu care a întâlnit mai multe personalități implicate în evenimente ale istoriei recente precum Lech Walesa, Ján Budaj sau László Kövér dar și artiști recunoscuți internațional precum Ferenc Török, Maciej Cuske, Jacek Piotr Blawut ori David Černý. Filmul prin care a fost selectat în cadrul campaniei a fost proiectat în cadrul unei întâlniri private a tinerilor cu Monika Grütters, ministru pentru cultură și media din Germania.Deasemenea a colaborat la realizarea unui film documentar despre această campanie din postura de operator cameră B.
În urma experienței din cele 6 țări ex-sovietice, în anul 2015 a continuat cu producția și regia primului sau film de lungmetraj “Grădina cu Aluni”, proiectat în cadrul ediției 2016 a festivalului “Zilele Filmului Istoric în Bucovina”, Vatra Dornei. Este unul din inițiatorii și organizatorii acestui festival.
A voluntariat la proiectul filmului SCRUM despre povestea Văii Screzii și a Părintelui Nicolae Tănase în regia lui Andrei Negoiță din postura de asistent regie, contribuind decisiv la realizarea Teaserului și la producerea unui mini-documentar de 40 minute.
Are în vedere mai multe proiecte de film și își dorește pentru acest an realizarea unui proiect de scurmetraj docu-dramă ce are la bază o reconstituire istorică după o întâmplare reală petrecută în satul bunicii sale.